вівторок, 5 грудня 2017 р.

Куратор змісту - 2017. Моє персональне навчальне середовище

Mindmeister. Стартова сторінка


Шановні читачі блогу, тьютори, учасники курсу 

"Куратор змісту - 2017", 


пропоную вашій увазі звіт про виконання завдання: "Використовуючи хмарні технології (mindmeister.com, popplet.com і ін.), скласти карту пам'яті персонального навчального середовища, вказати призначення окремих найбільш важливих інструментів, зробити аналіз і скласти план розвитку". 


За матеріалами курсу: "Персональне навчальне середовище (ПНС) ‑ це власне інформаційне середовище, яке будує навколо себе людина, з метою задоволення власних навчальних потреб (досягнення відповідних навчальних цілей), при цьому одним з допоміжних засобів організації власного інформаційного середовища виступають інструменти web 2.0".


Виконувати завдання я почала з перегляду ментальних карт персонального навчального середовища К. Бугайчука та Л. Понкратової, що допомогло мені зорієнтуватися. Звернула увагу на те, які піктограми вони використовували. Далі в "блокнот" занесла власний перелік онлайн-сервісів, що є в моєму арсеналі. Після чого зареєструвалася в MindMeister.


MindMeister - це онлайн-інструмент для створення ментальних карт, який дозволяє візуально відобразити ідеї, розвивати їх і ділитися ними.  Редактор ментальних карт використовують для проведення мозкового штурму, створення заміток, планування проектів та багатьох інших креативних завдань. MindMeister цілком базується в Інтернеті - це означає, що не потрібно нічого завантажувати і оновлювати. Всі створені карти зберігаються в хмарі, де можна працювати з ними зі свого комп'ютера  або з мобільного пристрою.


Своїми ментальними картами можна ділитися з друзями/колегами, щоб працювати разом з ними в режимі реального часу. Запросити їх до спільної роботи можна по e-mail або згенерувати посилання на MindMeister. Також можна вирішувати, кому надати доступ до редагування вправи, а кому - тільки для перегляду. Всі запрошені можуть швидко коментувати теми, голосувати за ідеї або обговорювати зміни у вбудованому чаті.


Свою ментальну карту можна опублікувати на блозі, що я і зробила:







Аналіз персонального навчального середовища.


Праворуч від теми я розмістила інструменти, якими користувалася ще до навчання на курсі "Куратор змісту". Це сервіси Google, сервіс для створення і зберігання інтерактивних вправ LearningApps та сервіси спілкування. 


Стовідсотково використовую у своїй професійній діяльності Сайти Google. Ще у лютому 2012 року самостійно і за власною ініціативою створила сайт Бібліотека ДПТНЗ "Шосткинське ВПУ". Картотека теж створена на основі Сайтів Google. Робота з сайтами неможлива без Google Фото. Статистику сайтів відслідковує Google Analytics. Google Диск використовую для створення і зберігання документів, презентацій. Презентації на сайт завантажую виключно з Google Диска. Нові публікації поширюю за допомогою соціальної мережі Google+. 


Досвідом роботи з сервісами Google ділюся на блозі, там же розміщую й інтерактивні вправи LearningApps, прописую алгоритм їх створення та приклади використання.


Ліворуч від теми містяться переважно інструменти, з якими я ознайомилася вже під час навчання. Всі вони мені сподобалися, деякими користуюся щоденно (Diigo, Твіттер, Pinterest, Netvibes). 


План розвитку. 


1. Подолати успішно і вчасно дистанційний курс "Куратор змісту".

2. Активно використовувати у професійній діяльності Facebook. 

3. Краще опанувати сервіс RebelMouse.

4. Більш професійно працювати з електронними таблицями.

5. Використовувати Google Форми.



Дякую всім за увагу. Далі буде.


Немає коментарів:

Дописати коментар