четвер, 21 грудня 2017 р.

Куратор змісту - 2017. Використання klout.com

Klout. Стартова сторінка



Вітаю вас, шановні читачі блогу, тьютори, учасники курсу 

"Куратор змісту - 2017"! 


Одне із завдань 7 тижня навчання на дистанційму курсі було таким: "Використовуючи klout.com, проаналізувати свій рейтинг, знайти послідовників, описати враження від сервісу, чи є в ньому цінність для куратора?". Дозволю собі навести коротку справку про Klout, яка дається в матеріалах курсу "Куратор змісту", бо мені вона сподобалася більше, ніж інформація з інших джерел. Отже:


"Klout - компанія, яка працює в області аналізу соціальних зв'язків і займається вимірюванням ступеня впливу користувачів в соціальних мережах. Аналітика проводиться на основі даних таких соціальних мереж як Twitter, Facebook, Google+, LinkedIn, Foursquare, YouTube, Instagram, Tumblr, Blogger, WordPress, Last.fm і Flickr. Klout-рейтинг являє собою число від 1 до 100. 


Як стверджують самі розробники, рейтинг розраховується виходячи більш ніж з 400 метрик і оновлюється щодня. В основному на рейтинг впливає розмір персональної мережі, кількість опублікованого контенту і те, як інші користувачі взаємодіють з цими публікаціями. Іншими словами, показник тим вище, чим активніше інші користувачі реагують на Ваші повідомлення".


Зареєструвалася в Klout ще 15 грудня, використовуючи дані email. Доєднати до Klout свій акаунт в Твіттер не вдалося. Пройшов вже майже тиждень, але нічого не змінилося. 



Сповіщення про помилку приєдання 

Твіттер-аккаунту




Якщо зайти в налаштування Твіттера, то в переліку додатків, яким надано доступ до профілю, Twitter Dev Portal значиться. Але в Klout "іконка" Твіттера не активна, дані з нього не збираються. 


В Klout є напис "Content beta", що пояснюється так: "Зміст Бета. Ця функція ідентифікує контент, можливо, створений або пов'язаний з цим профілем Клоут. Оскільки ця функція в даний час знаходиться в стані бета-тестування, можуть виникнути помилки". Сподіваюсь, що помилка тимчасова.


Після реєстрації в Klout у моєму профілі значився рейтинг "10". Доєднала до Klout свої аккаунти в Google+, Facebook, Pinterest, Blogger, YouTube.



Klout. Профіль аккаунта




Далі обрала для себе теми, які цікавлять: "Blogging", "Content Curation", "Libraries", "Social Media". Здійснила пошук по кожній темі, знайшла експертів (лідерів думок), переглянула їх блоги, підписалася читати. Також підписалася читати Library of Congress та Library Journal.



Klout. Пошук за темою "Blogging"




В Klout знайшла профілі колег-кураторів. 








Перші результати вимірювання і відстеження мого впливу у соціальних мережах з'явилися через 3 доби після реєстрації. 



Klout. Рейтинг зріс до "25"


Klout. Результати 

вимірювання і відстеження впливу



Аналіз рейтингу виявився доволі цікавим. 


Дані з Твіттеру не надходять. При кожній спробі приєднати Твіттер, з'являється сповіщення про помилку. 


Google+ не дав жодного відсотка, хоча це основна соціальна мережа у моїй професійній діяльності, користуюсь нею близько 3-х років. 


Facebook, у якому я видалила всі свої старі пости, і поки що в ньому не активна, дав 8%.


YouTube, де маю лише одне відео, неочікувано дав 92% рейтингу.


Pinterest ніби-то приєднався (у профілі висвічується його логотип), але Klout дані з Pinterest не обробляє.


Схожа ситуація з Blogger. Якщо натиснути на зображення його логотипу в Klout, здійснюється перехід на сторінку Blogger, яка сповіщає, що профіль недоступний. Припускаю, так відбувається тому, що у своєму блозі я використовую профіль Google+, а не профіль Blogger. Змінювати профіль немає сенсу, бо дані з Blogger до "Складових рейтингу" все одно не входять.



Klout. Складові рейтингу



Отже мій рейтинг "25" склався лише з активності на Facebook та YouTube. Було б дуже добре, якби до складових рейтингу входили дані з усіх соціальних мереж. Мабуть, в подальшому, так і буде.


А взагалі сервіс Klout мені сподобався. Завдяки йому, я знайшла для себе нові, дуже якісні джерела інформації, знайшла нових людей, які є експертами високого рівня з тем, що входять у сферу моїх інтересів. Публікації цих авторитетних лідерів настільки захопили мене, що не могла "відірватися" від читання. 


Але, попереду - нові завдання, і треба себе дисциплінувати. Дякую всім за увагу. Далі буде.

Немає коментарів:

Дописати коментар