неділю, 10 лютого 2019 р.

До 80-річчя Сумської області. Інфографіка

Easel.ly. Стартова сторінка


Вітаю вас, шановні друзі! Давно вже планувала створити інфографіку, і ось нарешті пропоную вашій увазі свою першу роботу. Але все - по порядку.


Інформаційна графіка або інфографіка  (англ. Information graphics; infographics) — це графічне візуальне подання інформації, даних або знань, призначених для швидкого та чіткого відображення комплексної інформації. Вона може покращити сприйняття інформації, використовуючи графічні матеріали для того, щоб підвищити можливості зорової системи людини бачити моделі і тенденції. Процес створення інфографіки можна розглядати як візуалізацію даних, створення інформаційних схем та моделей подання інформації.


В черговий раз обрала краєзнавчу тематику, бо вона завжди актуальна. Маю вже декілька краєзнавчих інтерактивних вправ, створених у сервісі LearningApps.org: онлайн-кросворд "Сумщини славні імена"; інтерактивні вправи "Літературна Сумщина" та "Мистецька Сумщина"; онлайн-вікторина "Мій рідний край, моя Сумщина"; онлайн-пазл "Видатні люди Сумщини". Також створила інтерактивне зображення "Мистецька Сумщина" в сервісі ThingLink. 


Друзі, ви можете у своїй діяльності використовувати готові краєзнавчі інтерактивності, розміщені на блозі, або створити власні авторські. Але потрібно враховувати те, що їх не можна завантажити, вони доступні лише онлайн. LearningApps.org був опробуваний як складова масового заходу. Сервіс ефектно виглядає, постійно утримує увагу учнів, працює стабільно. 


На відміну від вищеназваних сервісів, Easel.ly, у якому створено інфографіку "Сумська область", дозволяє завантажити зображення на комп'ютер, щоправда не у високій якості, бо це вже - платна функція. За допомогою html-кода інфографіка вбудовується на блог. Сервіс містить готові шаблони, а можна узяти пустий шаблон та все зробити з нуля. Є можливість обрати інфографіку, створену іншими користувачами та переробити її під себе.  Процес створення інфографіки творчий та захопливий, тому мабудь, продовження буде.


Шановні друзі, буду вдячна вам за коментарі.



2 коментарі:

  1. Тетяно, інфографіка змістовна, гарно оформлена! Приємно прочитати і ознайомитися!!! Будемо використовувати у своїй роботі!!! Дякую за корисну і пізнавальну інформацію!!!!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Людмило, дякую за коментар, дякую за підтримку!!! Якщо виникне гарна ідея, буду створювати ще!!! Мені сподобалось!!!

      Видалити