вівторок, 28 лютого 2017 р.

"Літературна Сумщина". Інтерактивна вправа



Сервіс LearningApps.org, поширений переважно у вчительському середовищі, містить 20 шаблонів для створення інтерактивних вправ. Усі вправи поділено на категорії, які відповідають типу завдання, що потрібно виконати: 

 

вибір - потрібно обрати правильні відповіді; 

розподіл - встановити відповідність; 

послідовність - визначити правильну послідовність; 

заповнення - вставити правильні відповіді в потрібних місцях; 

онлайн-ігри - змагання з комп'ютером або з іншим учасником. 

 

Спробуємо з'ясувати: які шаблони LearningApps.org можна використовувати у бібліотечній діяльності. Для цього створити інтерактивні вправи, щоб наглядно побачити можливості LearningApps.org саме для бібліотек.

 

Ми вже розглянули шаблон "Кросворд" (створено вправу-кросворд "Сумщини славні імена"). Наступний шаблон - "Знайти пару". За допомогою цього додатку можна створити завдання, в якому необхідно зіставити пари: текст, зображення, озвучений текст, аудіо, відео.

 

Отже, заходимо на LearningApps.org. Обираємо мову. Натискаємо на "Створення вправи" - "Знайти пару". Заповнюємо шаблон. Можна додати до 3-х зайвих елементів, які не належать до рішення. Ставимо галочку на "Складені пари автоматично зникають", так буде зручніше виконувати завдання. І ось, яка вправа вийшла. Присвячуємо її Всесвітньому дню письменника (3 березня).

 

 

"Літературна Сумщина"


Немає коментарів:

Дописати коментар