суботу, 6 січня 2018 р.

Сервіс ThingLink. Створюємо інтерактивне зображення

ThingLink. Стартова сторінка


Шановні друзі, вітаю вас! 


Двомісячний марафон навчання на дистанційному курсі "Куратор змісту - 2017" залишився позаду. Весь цей час моїми дописами були виключно звіти про виконання завдань курсу. Темою курирування я обрала "Інформаційно-комунікаційні технології в бібліотеці", тому маю в подальших планах продовжувати її вивчати та упроваджувати в роботу бібліотеки професійно-технічного навчального закладу. Своїм досвідом, як і раніше, буду ділитися на блозі.


Після завершення курсу мої думки дещо розбіглися... Що далі? Чому приділити свою увагу в першу чергу? Вирішила почати с того, що давно вже хотіла опробувати на практиці - сервіс для створення інтерактивних зображень ThingLink. ThingLink дозволяє до окремих частин зображення додавати посилання, коментарі, мультимедійний контент. Далі зображення можна вбудувати на блог, поділитися ним у соціальних мережах, отримати на нього посилання.


Про сервіс дізналася ще у 2015-му році з публікації Людмили Понкратової. Сьогодні ThingLink є дуже популярним у бібліотечному середовищі. Скласти уяву про те, як саме бібліотекарі використовують ThingLink у своїй професійній дільності, допоможе добірка інтерактивних плакатів на блозі у Галини Симоненко, яка є їх автором. Користуватися сервісом дуже просто, головне - мати гарну ідею для його застосування. 


Моєю першою спробою стало створення інтерактивного зображення на краєзнавчу тематику: "Мистецька Сумщина". Звичайне зображення в мене вже було, я лише завантажила його у ThingLink. Далі, один за одним, обирала участки на зображенні для розміщення "іконок" та додавала до них посилання на відповідну публікацію про видатного діяча у Вікіпедії. 



ThingLink. Додавання посилань



Вважаю дуже зручним мати всі потрібні посилання на одному зображенні, а не здійснювати пошук інформації про кожну особу окремо. Портрети видатних митців Сумщини та підписи під портретами дозволяють запам'ятати їх візуально. На таку саму тему ("Мистецька Сумщина") маю інтерактивну вправу, створену в сервісі LearningApps.org, де у завданні прописано: "Поєднайте ім’я та прізвище митця з його портретом". 


Отже, у даному випадку, ThingLink розширює можливості бібліотеки в проведенні культурно-просвітницької роботи. Маю вже інші ідеї використання сервісу у професійній діяльності, якими обов'язково поділюся. А зараз запрошую переглянути перше, створене мною, інтерактивне зображення. Дякую за увагу!



Немає коментарів:

Дописати коментар