середу, 26 квітня 2017 р.

"Охорона праці - запорука життя!". Онлайн-вікторина


Шановні друзі, ми вже розглянули створення в сервісі LearningApps.org інтерактивних вправ за шаблонами: "кросворд", "знайти пару", "вікторина (1 відповідь)". Створені вправи мали краєзнавчу тематику та були розміщені на блозі училищного бібліотекаря. Наступним етапом роботи з сервісом LearningApps.org стала спроба включити онлайн-вправу в сценарій масового заходу.

Нагода трапилася дуже швидко - у квітні в училищі розпочався місячник з охорони праці, до проведення якого була залучена і бібліотека. Виникла ідея створити онлайн-вікторину для учнів. Питання та відповіді для вікторини було взято переважно із комп’ютерних тестів, за якими проводиться екзамен з "охорони праці" серед працівників закладу.

Було створено три інтерактивні вправи за шаблоном "вікторина (1 відповідь)": “Основи гігієни праці” (І тур), “Перша допомога при кровотечах" (ІІ тур), “Перша допомога при нещасних випадках” (ІІІ тур). Залишилося тільки опробувати їх "наживо". Курс “Охорона праці” є обов’язковим у професійно-технічних навчальних закладах, тому учням було запропоновано перевірити свої знання за допомогою онлайн-вікторини.


20 квітня дві команди по черзі відповідали на питання, які з’являлися на екрані. Потрібно було обрати одну правильну відповідь із трьох запропонованих. Для того, щоб вправи відкривалися швидко, посилання на кожну з них були додані в закладки браузера. Сервіс LearningApps.org працював бездоганно, а самі вправи викликали цікавість та постійно утримували увагу молоді.

Після кожної вправи автоматично виводився результат: кількість та відсоток правильних відповідей від загальної кількості питань. А вже за балами, які здобувала кожна команда доводилося слідкувати журі. Можна було організувати вікторину по-іншому: спочатку йде серія питань для однієї команди, автоматично отримується результат; потім - серія питань для другої команди, автоматично отримується результат. Але це вже - деталі.

Отже, до вашої уваги онлайн-вікторина "Охорона праці - запорука життя!". 

 

Для зручності перейдіть у повноекранний режим.


І тур.

 

 

 ІІ тур.

 

 

ІІІ тур.



Схожі публікації

7 коментарів: