вівторок, 16 січня 2018 р.

"Щоденник роботи бібліотеки" для професійно-технічного навчального закладу



Вітаю вас, шановні колеги!

 

"Щоденник роботи бібліотеки" є обов’язковим та незамінним документом в будь-якій бібліотеці. За його допомогою здійснюється облік читачів і відвідувань; облік видачі книг та інших матеріалів; облік масової роботи; облік інформаційної та довідково-бібліографічної роботи. 


Працюючи в бібліотеці професійно-технічного навчального закладу, користуюсь формою "Щоденника", яку розробила самостійно, ще у 2013-му році. Для чого це було потрібно? 

 

По-перше, форма для масових бібліотек не підходить для бібліотеки професійно-технічного навчального закладу, де у "Частині 1" фігурують "робітники", "колгоспники" та інші групи читачів, які ще і "за національністю" поділяються.


У "Частині 2" не задовольняє поділ видачі матеріалів за змістом, зручніше обліковувати видачу за відділами УДК. Видовий склад матеріалів також змінився: все частіше маємо справу з електронними виданнями. 

 

По-друге, "Щоденник" швидко закінчується, потрібно замовляти нові екземпляри, з чим можуть виникати певні складнощі. Отже, друкую "Щоденник" потовстіше та віддаю на прошивку. 


В підсумку, отримую "Щоденник роботи бібліотеки", який максимально підходить для бібліотеки професійно-технічного навчального закладу. Шановні колеги, викладаю власну форму "Щоденника", яку за потреби ви можете роздрукувати.



Сторінки "Щоденника", де прошивка ліворуч:





Сторінки "Щоденника", де прошивка праворуч:





Дякую всім за увагу та бажаю успіхів!



Схожі повідомлення


Досвід використання УДК в бібліотеці ПТНЗ

УДК в бібліотеці ПТНЗ: з чого почати?

2 коментарі: