неділю, 7 січня 2018 р.

Українські наукові журнали з бібліотечної справи



Вітаю вас, шановні друзі! 


Під час навчання на дистанційному курсі "Куратор змісту - 2017" потрібно було визначити журнали по темі курирування в будь-якій із трьох наукометричних баз: Web of Science, Scopus, системі Google Scholar. Моєю темою курирування є: "Інформаційно-комунікаційні технології в бібліотеках", для виконання завдання я обрала Google Академія (Scholar). Результати пошуку зберегла. А зараз хочу їх представити у компактному та зручному вигляді за допомогою сервісу ThingLink. 


Представлені у добірці журнали знаходяться у вільному доступі, публікації з них доступні для завантаження. Добірку можна використовувати для пошуку якісних публікацій на будь-яку бібліотечну тематику. Перейти до архівів журналів можна за посиланнями, які містяться в інтерактивному зображенні ThingLink. Коротко про журнали:


"Бібліотекознавство. Документознавство. Інформологія" висвітлює актуальні питання бібліотекознавства, документознавства, соціальних комунікацій. Журнал індексується в міжнародних базах даних: Science Index (РІНЦ); Google Scholar; Research Bible; Polish Scholarly Bibliography; BASE. Засновник і видавець – Національна академія керівних кадрів культури і мистецтв. Рік заснування - 2004. Періодичність: 4 рази на рік. Мова видання: українська, російська, англійська (змішаними мовами).


"Бібліотечний вісник" - періодичне фахове науково-теоретичне та практичне видання, в якому висвітлюються актуальні проблеми бібліотечно-інформаційної діяльності, бібліографознавства, книгознавства, соціальних комунікацій у бібліотечно-інформаційній галузі. Видання індексується Google Scholar. Засновники: Національна академія наук України, Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського. Рік заснування: 1993. Виходить раз на два місяці.


"Вісник Книжкової палати" - науково-практичний журнал в галузі технічних, історичних наук, соціальних комунікацій (книгознавство, бібліотекознавство, бібліографознавство, видавнича діяльність, нормативно-правове забезпечення книговидання та книгорозповсюдження, аналітично-статистичні огляди випуску видань в Україні). Засновник: Державна наукова установа "Книжкова палата України імені Івана Федорова". Видається з 1996 року щомісячно.


"Вісник Одеського національного університету. Бібліотекознавство, бібліографознавство, книгознавство" висвітлює теоретичні та практичні питання бібліотекознавства, бібліографознавства, книгознавства. Дослідження комп’ютерних технологій у галузі бібліотечної справи, нових можливостей фіксування, зберігання та використання інформації. Рік заснування - 2007. Періодичність: 2 рази на рік. Мова видання: українська, російська, англійська.


"Вісник Харківської державної академії культури" - збірник наукових праць, у якому розглядаються методологічні, історичні, теоретичні, методичні й організаційні проблеми інформаційної, бібліотечної діяльності; сучасні тенденції розвитку інформатики та наук соціально-комунікаційного циклу. Індексується в наукометричній базі "РІНЦ" та в пошуковій системі Google Scholar. Рік заснування - 1999. Галузь науки: соціальні комунікації. Періодичність: 2 рази на рік.


"Наукові праці Державної науково-педагогічної бібліотеки України імені В.О. Сухомлинського"Видання сприяє інтегруванню галузевих інформаційних ресурсів у світовий інформаційний простір, а також посиленню ролі ДНПБ України ім. В. О. Сухомлинського в реалізації національної інформаційної політики, виконанню нею функцій як головного наукового, організаційного, інформаційного, методичного та координаційного центру мережі освітянських бібліотек МОН України та НАПН України. Рік заснування - 2008. Періодичність: 1 раз на рік.


Запрошую до перегляду. Дякую за увагу!



Немає коментарів:

Дописати коментар