неділю, 29 жовтня 2017 р.

Куратор змісту - 2017. Робота з Твіттером



Шановні читачі блогу, тьютори, учасники дистанційного курсу 
"Куратор змісту - 2017"!

До вашої уваги звіт про виконання одного із завдань першого тижня навчання - робота з Твіттером. Раніше я ніколи не користувалася цією соціальною мережею. Отже, створила свій аккаунт на Твіттері - @vpulibrary, оформила профіль, додала аккаунти для читання, створила список читання: "ІКТ в бібліотеці", саме таку тему я обрала для курирування.


В Твіттері зареєстровано дуже багато бібліотек та бібліотекарів, але тему впровадження інформаційно-комунікаційних технологій в роботу бібліотек не можна назвати популярною. Тематичний пошук майже нічого не видає. Тому до списку читання поки що увійшло 6 аккаунтів:

Ludmila Ponkratova @Arhivbiblioteki
Бібліотека коледжу СНАУ, інформаційні технології, культурно-просвітницька діяльність

Olga Kudriavtseva @ovkudriavtseva
библиотека радиоприборостроительного колледжа, курирование контента, библиотеки и социальные медиа, веб 3.0 в библиотеках.

Lasha Nazarieva @LashaNasha
Библио.net

Юлия Главчева @juliaKhpi
Библиотека НТУ ХПИ, информационные технологии в библиотеке, электронные библиотеки, наукометрические исследования, др.

Огнева Ирина @Bibliomaniya
Библиотеки и социальные медиа

Константин @bugaychuk
Kharkiv National University of Internal Affairs, teacher, tutor. I like e-learning and football

Аккаунту @vpulibrary в Твіттері всього кілька днів, тому статистикою похвалитися не можу. Моїми твітами є переважно посилання на публікації з власного блогу, на який додала віджет свого профіля з Твіттера.  Публікації блогу також відносяться до теми курирування. Якщо надходить інформація по темі в мережі, роблю ретвіти.

Твіттер мені сподобався, але знадобився час для того, щоб зрозуміти, як все в ньому влаштовано. Допомогли навчальні відео, рекомендовані в рамках курсу КЗ_2017, інші відео на ю-тубі, довідка Твіттера, публікації в мережі. Планую і в подальшому використовувати Твіттер у своїй професійній діяльності.



Схожі повідомлення
Добірка електронних ресурсів за темою: "ІКТ в бібліотеці"
Актуальність упровадження ІКТ у бібліотеках ПТНЗ



Немає коментарів:

Дописати коментар