суботу, 17 грудня 2016 р.

Чергова порція порад по роботі з Сайтами Google



Шановні друзі, до вашої уваги - поради училищного бібліотекаря по роботі з Сайтами Google. Початок теми читайте тут.


Порада 5. Ще більш ресурсомісткими, ніж фото, є презентації. Тому буде правильним створювати презентації в сервісі Google Презентації, зберігати  на  Google Диску та завантажувати їх на сайт лише з Google Диску. Таким чином  ресурс сайту не витрачається. Зразок Google Презентації на сайті Google. Для того, щоб презентацію могли переглядати користувачі, до неї необхідно відкрити доступ. Інакше вона буде видна лише вам. Доступ до презентації відкривається на Google Диску.


Порада 6. Зворотній зв’язок на сайті зазвичай забезпечує “Гостьова книга”. Сайти Google не мають власних гостьових книг. Їх треба знаходити в Інтернеті, реєструватися та розміщувати посилання на них на своєму сайті. Гостьова книга бібліотеки ДПТНЗ “Шосткинське ВПУ” створена на сервісі Borda.qip.ru. Сервіс не захищений від реклами, тому треба за цим слідкувати та вчасно її видаляти. За бажанням гостьову книгу можна оформити в єдиному стилі з сайтом.


Порада 7. На основі сайту можна створити електронну картотеку, електронне портфоліо, електронний підручник. Для того, щоб користуватися ними не лише в Інтернеті, але й автономно, потрібно завантажити такий сайт на жорсткий диск комп’ютера за допомогою оффлайн-браузера. При цьому весь функціонал сайту буде збережений. Так, на основі Сайтів Google було створено електронну картотеку бібліотеки ДПТНЗ “Шосткинське ВПУ”, що призначена для забезпечення інформаційного супроводу Концепції з дослідження та реалізації єдиної методичної проблеми училища.


Схожі повідомлення:

Корисні поради по роботі з Сайтами Google

Створення бібліотечного сайту на Google Sites

 

Немає коментарів:

Дописати коментар