неділю, 4 грудня 2016 р.

Корисні поради по роботі з Сайтами Google

 

Шановні друзі, сервіс Google Sites є дуже простим, зручним та зрозумілим у користуванні. Але про деякі важливі речі дізнаєшся тільки з часом, коли намагаєшся вирішити ту чи іншу проблему. А часу пройшло вже немало, майже 5 років. Саме стільки існує сайт бібліотеки ДПТНЗ "Шосткинське ВПУ", створений на безкоштовній основі Google Sites. Накопичився певний досвід, який буде корисним для власників таких сайтів, особливо для початківців. Тому до вашої уваги - поради від училищного бібліотекаря по роботі з Сайтами Google.


Порада 1. Одразу потрібно визначитися з шириною сайту. Сайти бувають двох видів: 100% по ширині екрану (гумові) та фіксовані по ширині. Сайти Google за замовчуванням мають 100% ширину, що автоматично підлаштовується під розміри монітору користувача. Але гумові сайти ведуть себе не контрольовано, краще одразу встановити фіксовану ширину. Оптимальною вважається ширина сайту від 980 до 1024 рх.


Порада 2. Для того, щоб розміщений вами текст відображався на сайті коректно, його потрібно копіювати із текстового редактора “Блокнот” і тільки потім вставляти на сайт. Також потрібно знати, що в різних браузерах сайт може виглядати по-різному. Тому бажано мати на своєму комп’ютері не один браузер, для того, щоб знати, як бачать сайт користувачі та за потребою відкоригувати його.


Порада 3. Обсяг дискового простору на Сайтах Google всього 100 Мб, а одне тільки фото, зроблене цифровим фотоапаратом, яке потрібно завантажити на сайт бібліотеки ДПТНЗ “Шосткинське ВПУ” займає 5,6 — 5,9 Мб. Тобто, якщо фото безпосередньо завантажувати на сайт, то ресурс сайту швидко вичерпається. Тому дуже важливо одразу все робити правильно: фото спочатку завантажувати на сервіс Google Фото і тільки потім на сайт. При цьому ресурс сайту витрачатися не буде.


Порада 4. З травня 2016 року Google припинив підтримку сервісу веб-альбомів Picasa. Тому користувач має можливість переглянути у великому розмірі лише ті фото на сайті, які були розміщені до травня 2016 року.  Фото, розміщені на сайті пізніше, при намаганні користувача переглянути їх у великому розмірі, ведуть на сервіс Picasa, який повідомляє, що “сторінку не знайдено”. Тому, на сайті в налаштуваннях до фото потрібно замінити посилання, що веде на Picasa, на посилання, що веде на Google Фото. 

 

Далі буде.



Схожі повідомлення:

Чергова порція порад по роботі з Сайтами Google

Створення бібліотечного сайту на Google Sites


1 коментар: