неділю, 11 квітня 2021 р.

"Українські дослідники космосу". Онлайн-презентація


12 квітня 1961 року Юрій Гагарін на космічному кораблі "Восток" вперше в світі здійснив орбітальний обліт Землі, відкривши епоху пілотованих космічних польотів. Перша людина в космосі була посланцем усієї планети, а не якогось одного народу чи держави. Проте значний внесок українців у розвиток космічної техніки та освоєння космічних просторів є очевидним фактом і належить до здобутків нашої нації. 

Так, організатором першого польоту людини в космос та головним конструктором перших космічних кораблів був Сергій Корольов, який не лише народився в Україні, але й був українцем за походженням. Найближчі його соратники у справі освоєння космосу, Валентин Глушко та Михайло Янгель, теж були українцями. 

Ряд видатних українців, котрі допомогли людству прорватися в позаземні, космічні простори починається з імені артилериста й винахідника Олександра Засядька. Широко відомим є ім'я Миколи Кибальчича, революціонера-народника, винахідника, який чекаючи страти в казематах Петропавлівки, створив перший в історії проект космічного корабля. Юрій Кондратюк (Олександр Шаргей) розробив трасу польоту космічного корабля на Місяць.

Перелік славних імен можна продовжувати й далі, бо тема "Україна і Космос" - невичерпна. Дорогі друзі, до вашої уваги презентація, де представлені короткі відомості про українських дослідників космосу. Для зручності перегляду перейдіть у повноекранний режим.



Схожі публікації 

3 коментарі:

  1. Дякую за цікавий матеріал про розбудовників космічного шляху)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дякую за коментар! Чекаю та твоє, Людмилочко, відео про видатних українців)

      Видалити
  2. Завжди з вами! Дякую!

    ВідповістиВидалити