понеділок, 9 січня 2017 р.

Чи потрібним є ваш сайт? Про це знає Google Analytics!



Незважаючи на те, що сайт Бібліотеки ДПТНЗ "Шосткинське ВПУ" був створений ще у лютому 2012 року, довгий час про його статистику можна було лише здогадуватися. Училищного бібліотекаря долали сумніви: чи комусь потрібний, крім нього, цей сайт? Чи є у сайта користувачі? Чи не сам для себе він публікує інформацію? Дізнатись правду спочатку було страшно, але сумніватися без кінця теж неможливо, ситуація потребувала прояснення.

В Інтернеті підшукувався лічильник для того, щоб встановити на сайт, і тут в полі зору знову опинився Google Analytics. Раніше вже була спроба розібратися з цим сервісом, але не вистачило наполегливості та досвіду. Google Analytics (GA) — зручний і багатофункціональний сервіс для аналізу інтернет-сайтів. Дозволяє веб-майстрам перевірити стан індексування та оптимізувати видимість своїх веб-сайтів.

Сервіс надає дані про дії користувачів на сайті за годину, день, тиждень, місяць. Завдяки Google Analytics власник сайту отримує таку інформацію: кількість сеансів, користувачів, переглядів сторінок, сторінок за сеанс, середню тривалість сеансу, показник відмов, співвідношення нових користувачів та тих, що повернулися, країну, місто, браузер, операційну систему, з яких відбувалися заходи на сайт, популярність сторінок та багато чого іншого.

Перша статистика по щойно підключеному до Google Analytics сайту з’явилася вже наступної доби. Власні відчуття не можна було описати словами! Сайт переглядають! Все недаремно! 38 користувачів за добу! Ура-ааа!!! Статистика сайту Бібліотеки ДПТНЗ "Шосткинське ВПУ" доволі скромна (є над чим працювати), але головне, що сайт затребуваний! Щомісячні показники виглядають приблизно так:

 

користувачів - 600-1000;
лідери серед відвідувачів - Київ, Суми, Львів, Харків, Дніпро;
найбільш популярні сторінки:

головна;
афоризми/про слово, спілкування, ораторське мистецтво;
посібники та підручники/професійна підготовка/кухар-кондитер;
афоризми/про щастя, успіх, позитивне мислення;
вірші про професії/вірші про кухаря.

Google Analytics — це найбільш популярний інструмент веб-аналітики, його використовують мільйони користувачів. Знаючи аналітику сайту, можна зробити свій ресурс більш ефективним та залучити більшу кількість користувачів. І саме аналітика дає можливість власнику сайту дізнатись, наскільки успішним та потрібним є його проект. Далі буде.

 

Схожі повідомлення:

Включаємо Google Analytics на сайті Google та дізнаємось, що не всі користувачі - люди...

Немає коментарів:

Дописати коментар