понеділок, 18 грудня 2023 р.

Професія в літературі: Дженні Колган «До зустрічі в "Капкейк-кафе"» + буктрейлер



Для участі в Сумському обласному фестивалі буктрейлерів у рамках літературно-дослідницького проєкту «Створення буктрейлера професій у літературі» для викладачів української та зарубіжної літератури, бібліотекарів закладів професійної (професійно-технічної) освіти області було обрано книгу британської письменниці Дженні Колган «До зустрічі в "Капкейк-кафе"» (2011). Українською мовою роман вийшов у видавництві "Рідна мова" (Київ, 2021, переклала з англійської Оксана Дятел). 

Дженні Колган, яка полюбилася читачам своїми романтичними комедіями, адресувала книгу тим, "хто бодай раз у житті облизував ложку". У передмові "Кілька слів від Дженні" вона розповідає про свої складні стосунки з процесом приготування їжі. Письменниця навчилася готувати лише тоді, коли народилися її діти. Наразі вона може приготувати смачну й здорову їжу для своєї родини, спекти шоколадний бісквіт чи печиво з арахісовим маслом, чи капкейки. І все це приносить їй насолоду.

Бажання подарувати щось смачненьке коханим і рідним людям надихнуло Дженні Колган написати історію Іссі. "Здається, все постало проти неї. Іссі в один день залишається без роботи й без коханого. А їй уже тридцять один, і жодних перспектив на обрії. Хоча… Дівчині запала в душу маленька будівля під грушею, що здається в оренду, і вона таки наважується здійснити свою мрію: відкрити пекарню. Адже Іссі вміє пекти — і не просто пекти, а створювати кондитерські шедеври. І хто знає, можливо, у цьому кафе під грушею їй вдасться знайти і саму себе, і нове кохання".

Книга містить чудові рецепти: апельсинові капкейки з варенням, щоб поліпшити невдалий день; печиво  коли не потрібно йти на роботу; помадні цукерки з м'ятою; лимонний торт, щоб отримати все, що заманеться; капкейки з подвійним шоколадом; перевернутий грушевий торт; полуничний капкейк із меренгою; торт із бренді та солодовим молоком для бадьорості; найкращий іменинний торт; секретні пончики; скони; капкейки для дитячого свята; торт "Сімнель"...  "Я успішно випробувала всі рецепти, згадані у книжці, й запевняю вас: усі вони смачні" (примітка від  авторки).

Книга Дженні Колган «До зустрічі в "Капкейк-кафе"» легко читається, зачаровує з перших сторінок, вона атмосферна, комфортна, затишна, психотерапевтична, наповнює душу дивовижним теплом, надихає, спонукає радіти життю, насолоджуватися улюбленою справою, а ще після її прочитання дуже хочеться спекти щось просте і смачне, наприклад, капкейк. 🧁❤️😃






При читанні книги зустрілися терміни з професійної лексики кондитерів, які потребують пояснення.

Немає коментарів:

Дописати коментар